Kennisbijeenkomst Kwaliteitssystemen Zorg – voor beginners

Datum bijeenkomst: 29 oktober 2020
Tijd: 14:30 - 18:00 uur

*Deze bijeenkomst is voor leden die nog weinig kennis hebben op het gebied van kwaliteitssystemen en vooral op zoek zijn naar meer informatie over een systeem dat past binnen hun organisatie*

In welke branche binnen de zorg u ook werkzaam bent, u wilt een betrouwbare partner zijn voor uw cliënten, medewerkers, samenwerkingspartners en stakeholders. Maar waar is het leveren van kwaliteit in de zorg nu van afhankelijk? En waarom is het zo belangrijk om kwaliteit in de zorg te managen?

Wilt u kwaliteit leveren in de zorg? Dan is voldoen aan Wetgeving in de zorg daar een onderdeel van. Voor iedere branche en zorgsector bestaan specifieke wetten en richtlijnen. Deze worden opgesteld door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en de brancheorganisaties.

Het belangrijkste doel voor u als zorgondernemer en/of aanbieder, is om goede zorg te verlenen. Daarnaast zijn er ook andere uitdagingen waar u tegenaan loopt. Bijvoorbeeld het verbeteren van uw interne processen om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Hoe pakt u dit aan? Hoe krijgt u toegang tot de benodigde kennis en welke meetinstrumenten kunt inzetten om uw zorgverlening te verbeteren?

Wat kunt u inhoudelijk verwachten van deze kennisbijeenkomst?

Een kwaliteitsmanagementsysteem geeft u handen en voeten om met kwaliteit in de zorg aan de slag te gaan. Wanneer u de kwaliteit van zorg op een structurele wijze wilt verbeteren, help het kwaliteitsmanagementsysteem u hierbij. Maar hoe zet u een kwaliteits-(zorg)systeem op?

Bent u zich nog aan het oriënteren op een norm in de zorg? Dat kan soms een hele opgave zijn, omdat er verschillende mogelijkheden zijn. Welke norm past het beste bij uw organisatie en hoe maakt u voor uw organisatie de juiste keuze uit al deze normen die allemaal hun eigen kenmerken en eigenschappen bevatten.

Al deze vragen worden beantwoord gedurende de kennisbijeenkomst Kwaliteit in de Zorg – sessie A. Er worden praktische tips uit de praktijk gegeven en hopelijk wordt u voldoende geïnspireerd om na deze bijeenkomst aan de slag te gaan.

  • Aan het einde van middag heeft u antwoord op de volgende vragen:
  • Hoe maakt u voor uw organisatie de juiste keuze uit alle normen?
  • Welke Wet- en regelgeving is er in relatie tot een kwaliteitsmanagementsysteem?
  • Welke meetinstrumenten kan ik gebruiken (of gebruikt u al) om de kwaliteit van zorg te verbeteren?
  • Wat kan ik zelf en waar heb ik hulp bij nodig?

Deze sessie wordt gepresenteerd door Barbara de Kort van Kleemans organisatieadvies. Indien u vooraf vragen heeft die gerelateerd zijn aan het thema kwaliteit in de zorg, dan kunnen wij deze tijdens de kennisbijeenkomst bespreken. Tijdens het interactieve deel zal Kwaliteit in de zorg vs kwaliteitsmanagementsystemen besproken worden.

Wilt u gebruik maken van de maaltijd na de bijeenkomst?
NeeJa

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.