Kennisbijeenkomst RIE in de zorg 29 september 2020 – VOLGEBOEKT

Datum bijeenkomst: 29 september 2020
Tijd: 14:30 uur - 18:00 uur

RIE in de zorg. Deze bijeenkomst zit vol, u kunt zich niet meer aanmelden.

Zo efficiënt en veilig mogelijk werken willen we allemaal. Echter blijkt dit in de praktijk niet altijd het geval te zijn. Er vallen jaarlijks nog te veel medewerkers uit door o.a. bijvoorbeeld een slechte werkhouding, hoge werkdruk of een bedrijfsongeval met langdurig verzuim tot gevolg. Om dit tegen te gaan heeft de arbeidsinspectie voor de komende twee jaar (2020 – 2022) diverse onaangekondigde bezoeken gepland bij vele verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties.

Het wegnemen van risico’s heeft niet alleen betrekking op uw medewerkers. Ook het gebouw waar u en uw medewerkers de werkzaamheden verrichten dient in goede staat te zijn en bij eventuele calamiteiten op een veilige manier te verlaten zijn. De praktijk leert dat organisaties zich nog niet dermate bewust zijn van de risico’s die men dagelijks loopt gedurende de uitvoering van de werkzaamheden.

Vanuit bovenstaande gedachte willen wij u gedurende de kennisbijeenkomst op 29 september uitgebreid informeren over het waarborgen van een veilige en gezonde werkplek binnen een kleinschalige woonvoorziening.

Wat kunt u inhoudelijk verwachten tijdens deze kennisbijeenkomst?

Wat komt er allemaal aan bod gedurende het uitvoeren van een RI&E? Wat bent u verplicht en aan welke risico’s moet u denken? Al deze vragen worden gedurende de kennisbijeenkomst ARBO RI&E en brandveiligheid behandeld. Er worden verschillende praktische tips gegeven, u wordt geïnspireerd hoe de veiligheid beter kan of u ontvangt simpelweg de bevestiging dat u op de goede weg bent. Aan het einde van de middag heeft u antwoord op de volgende vragen:

  • Wat wordt van mij verwacht ten aanzien van de ARBO RI&E?
  • Is mijn organisatie voorbereid op een calamiteit?
  • Is mijn ARBO en BHV-organisatie op orde?
  • Wat kan ik zelf en waar heb ik hulp bij nodig?

Deze sessie wordt gepresenteerd door Stefan de Bijl van Kleemans organisatieadvies en Iwan van Oijen van Brafon Brandveiligheidsmanagement. Indien u vooraf vragen heeft die gerelateerd zijn aan het thema ARBI RIE en Brandveiligheid, dan kunnen wij deze tijdens de kennisbijeenkomst bespreken. Tijdens het interactieve deel zal aan de hand van een Table Top oefening (een laagdrempelige manier met speelgoedpoppetjes) samen met u een ontruiming geoefend worden. Aan het einde van de dag zal er een vragenronde zijn waar u kunt meedenken over eventuele vervolgbijeenkomsten welke dan specifiek gericht zijn op één thema zodat u nog meer inhoudelijke kennis vergaart over dit specifieke thema.

Wilt u gebruik maken van de maaltijd na de bijeenkomst?
NeeJa

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.