Kennisbijeenkomst Wtza – voor leden ZONDER Wtzi-erkenning

Datum bijeenkomst: 7 oktober 2021
Tijd: 13.00 - 14.00 uur

BVKZ organiseert in samenwerking met VWS, NVTZ, Zorgthuis en Federatie Landbouw en Zorg (Zorgboeren) kennisbijeenkomsten over de WTZA. 

De kennisbijeenkomsten worden opgedeeld voor leden met en leden ZONDER Wtzi-erkenning. Hieronder leest u meer over de kennisbijeenkomst voor leden ZONDER Wtzi-erkenning en hoe u zich kunt aanmelden. Leden met Wtzi-erkenning verwijzen wij graag door naar deze pagina

Wat is Wtza?

De Wet Toetreding Zorgaanbieders gaat per 1 januari 2022 in en vervangt de Wtzi. Deze nieuwe wet is van toepassing op zowel nieuwe als bestaande zorgaanbieders (zoals omschreven in de Wkkgz) en jeugdhulpaanbieders en geldt ook voor PGB-aanbieders. De zorgaanbieder zal gevraagd worden te voldoen aan ieder geval de meldplicht en in sommige gevallen moet er een vergunning worden aangevraagd. De aanbieders leveren o.a. informatie aan over de vormen van zorg en of er een klachtenregeling aanwezig is. Wilt u meer weten over de Wtza? Bekijk dan de informatie op ons kennisplein. Op de website van de Rijksoverheid treft u meer informatie en een kwaliteitscheck, waarmee u al kunt zien aan welke eisen u voldoet. 

Wat is Wtzi?

De Wet Toelating Zorginstellingen verplicht de zorginstelling in het bezit te zijn van een zogenaamde toelating (Wtzi-toelating). Het toelaten van instellingen in het Nederlandse zorgstelsel kan ook gezien worden als het recht om zorg te mogen leveren. De Wtzi stelt tevens regels voor goed bestuur en bepaalt in welke gevallen winst mag worden uitgekeerd door de zorgorganisatie. Wilt u meer weten over de Wtzi? Bekijk dan de informatie op ons kennisplein of de website van de Rijksoverheid

Inhoud kennisbijeenkomst

  • Uitleg meldplicht – voor wie is de meldplicht? (leden die niet te maken hebben met vergunning en intern toezicht kunnen dan uitloggen als ze dit wensen)
  • Uitleg vergunningsplicht – wanneer moet je een vergunning aanvragen?
  • Uitleg intern toezicht – hoe regelt u dat en aan welke eisen moet intern toezicht voldoen?
  • Informatie van de NVTZ over intern toezicht.

Aanmelden

Als lid van BVKZ, Zorgthuis en Federatie Landbouw en Zorg kunt u gratis deelnemen aan deze kennisbijeenkomst. Kies hieronder voor de branchevereniging waar u lid van bent om u vervolgens aan te melden via het aanmeldformulier. U ontvangt in de aanloop van de kennisbijeenkomst de instructies ter deelname. 

Aanmelden lid BVKZ

Aanmelden lid Zorgthuis

Aanmelden lid Federatie Landbouw en Zorg

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.