Webinar implementatie woonplaatsbeginsel jeugd

Datum bijeenkomst: 16 september 2021
Tijd: 10:00 - 11:00 uur

Vanaf volgend jaar wordt een nieuwe vorm van het woonplaatsbeginsel voor de Jeugdwet gehanteerd. Tot nu toe was de woonplaats van de gezagsdrager leidend bij het vaststellen van de verantwoordelijke gemeente. Bij de invoering van de wet wijzigt het woonplaatsbeginsel als volgt:
• Als er sprake is van ambulante zorg, is de gemeente waar de jeugdige op dat moment staat ingeschreven verantwoordelijk.
• Als er sprake is van zorg met verblijf, is de gemeente waar de jeugdige direct voorafgaand aan het zorg met verblijftraject stond ingeschreven verantwoordelijk.
Gemeenten hebben tot 3 juli de tijd gehad om een overzicht aan te leveren met de ‘zittende populatie’ cliënten. Nu is het voor veel zorginstellingen zaak om organisatie en administratie voor te bereiden op de aanstaande wijzigingen.

Webinar
In een eerder webinar op 5 juli is het keuzemodel zorgcontractering toegelicht. De komende weken worden de 4 opties uit het keuzemodel verder uitgewerkt.
In dit webinar op donderdag 16 september wordt deze uitwerking gepresenteerd. Als het tijdstip niet uitkomt, dan kunt u door toch aan te melden het webinar achteraf terug  kijken.

aanmelden

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.