Aanvraagproces Persoonlijke Beschermingsmiddelen nu via Mediq i.p.v. ROAZ

Geplaatst op: 20 april 2020

PBM’s kunt u vanaf heden via Mediq bestellen. Het is nodig om hiervoor een account aan te maken, verificatie daarvan kan 48 uur duren (ook bestaande klanten hebben een nieuw account nodig). Het is dus aan te bevelen z.s.m. een account aan te maken, zodat u de bestellingen snel kunt plaatsen. Kijk voor meer informatie over het aanvraagproces op  Mediq of bij veelgestelde vragen. Aanmelden kan via Mijn MedBis.

Bij het aanmaken van een account bij Mediq zult u gevraagd worden om uw AGB code. Een aantal zorgaanbieders heeft deze code (nog) niet en de aanvraag hiervan bij Vektis duurt minimaal 10 werkdagen. Afgesproken is met Mediq dat zorgaanbieders die geen AGB code hebben 8 maal het cijfer 0 in kunnen vullen. 

Mediq levert de producten aan u uit en factureert deze ook. Op dit moment wordt de procedure voor vergoeding van de extra kosten voor deze PBM nog uitgewerkt. Zodra hier meer over bekend is, zullen wij u informeren. BVKZ adviseert u de facturen goed te bewaren, zodat u deze later kunt indienen volgens de juiste procedure.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.