Avondklok en zorgverleners van budgethouders

zorgverleners | PGB

Geplaatst op: 22 januari 2021

Vanaf zaterdag 23 januari ’s avonds ‘Verklaring avondklok’ nodig

Het Kabinet en de Tweede kamer hebben besloten om een avondklok in te stellen. Dit gaat in op zaterdag 23 januari. Het is dan tussen 21:00u – 04:30u niet toegestaan om buiten te zijn. Er is een uitzondering gemaakt voor zorgverleners van budgethouders.

 

Eigen verklaring avondklok en Werkgeversverklaring avondklok

Wanneer de zorgverlener ’s avonds bij de budgethouder zorg komt verlenen, heeft de zorgverlener een ‘Eigen verklaring avondklok’ én een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ nodig. Hiermee toont de zorgverlener aan dat hij met een geldige reden buiten is. De werkgeversverklaring moet de budgethouder als werkgever invullen. De budgethouder vult de verklaring in, ondertekent deze en geeft deze aan de zorgverlener. De eigen verklaring vult de zorgverlener zelf in.

 

De Werkgeversverklaring en de Eigen verklaring vindt u op Rijksoverheid.nl, zie <link>. Hier <link> vindt u een instructie voor het invullen van de werkgeversverklaring.

 

Heeft de budgethouder een OVO met een instelling afgesloten, dan ontvangt de zorgverlener de werkgeversverklaring van de instelling. De zorgverlener kan hiervoor contact opnemen met de instelling.

 

Meer informatie

Meer informatie vindt u op Rijksoverheid.nl/avondklok: <link>. Of bel 0800-1351.

Beide formulieren vindt u ook hier:
Invulinstructies werkgeversverklaring budgethouders
Veel gestelde vragen Avondklok budgethouders

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.