BVKZ in uitzending Brandpunt+

Geplaatst op: 12 oktober 2018

Donderdagavond 11 oktober is in Brandpunt+, Een Vergeten Groep, aandacht besteed aan een initiatief van ouders voor een kleinschalige woongroep voor hun meervoudig gehandicapte dochter.
‘Als de instellingen niet de juiste zorg kunnen verlenen dan doen we het zelf wel!’ In Nederland hebben zo’n tienduizend mensen een ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een kind van hooguit twee jaar oud. Een groep die normaal gesproken weinig zichtbaar is en vooral in grote zorginstellingen verblijft. Veel tijd en geld gaat daar op aan de bureaucratie en wordt soms te weinig besteed aan de patiënten. Reden voor Ingeborg en Lucian van Heumen om voor hun eigen meervoudig gehandicapte dochter Eline een kleinschalige opvang op te zetten. Een andere vorm van zorg: slowcare, met meer tijd en aandacht voor de bewoners en zichtbaar, midden in een woonwijk. Maar dat bleek nog niet zo makkelijk. Het Nederlandse zorgsysteem is bureaucratisch en log en het duurde jaren voordat de opvang deze zomer eindelijk zijn deuren kon openen. Hoe lukte het dit Brabantse echtpaar dit te financieren? En waarom is het niet overal in de zorg zo georganiseerd?
Mark van Barschot van BVKZ geeft in deze uitzending zijn visie op de problemen, die spelen bij dit soort initiatieven en vertelt hoe BVKZ zich inzet om hier verbetering in te brengen. U kunt de uitzending terugkijken op tvblik.nl

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.