Contractering Wlz 2021-2023

Wlz

Geplaatst op: 16 juli 2020

Bent u al langer aan het nadenken over het contracteren met een zorgkantoor of heeft u tijdens de coronacrisis ervaren dat u als onderaannemer toch wel afhankelijk bent geworden van de hoofdaannemers, dan kan BVKZ u ondersteunen.

De contractering Wlz 2021-2023 is van start gegaan. Als nieuwe zorgaanbieder in de Wlz kunt u een overeenkomst met het zorgkantoor afsluiten. Uiterlijk 31 juli 2020 dienen nieuwe aanbieders zich in te schrijven bij het zorgkantoor.

Voor het afsluiten van een contract met het zorgkantoor dient u aan de geschiktheidseisen te voldoen. Denk hierbij aan een meervoudig toezichthoudend orgaan, de invoering van de governance code, een gedegen bedrijfsadministratie volgens berichtenverkeer, een cliëntenraad etc. BVKZ beschikt over voorbeelddocumenten die u kunt gebruiken zoals voorbeeld statuten gebaseerd op de governance code, reglementen voor toezichthouders, privacyregelment of klachtenregeling. Als lid van BVKZ kunt u gratis van deze documenten gebruik maken. Daarnaast kan BVKZ met u meedenken bij het opstellen het ondernemingsplan en hebben we een helpdesk waar u vragen kunt stellen over de contractering.

Heeft u slechts een handje vol klanten die geïndiceerd zijn voor Wlz-zorg en is het afsluiten van een overeenkomst met het zorgkantoor voor uw organisatie een zware klus of bent u nog niet zover dat u aan alle voorwaarden kunt voldoen? Dan kunt u er ook voor kiezen om als zorgaanbieder samen te werken met andere zorgaanbieders in de vorm van bijvoorbeeld een coöperatie waarbij deze coöperatie de contracten met het zorgkantoor afsluit.

Het voordeel van een lidmaatschap bij BVKZ is dat we een vereniging van zorgaanbieders zijn waarbij de leden ook op deze manier met elkaar kunnen (gaan) samenwerken. BVKZ kan meedenken bij de vormgeving van een coöperatie of u in contact brengen met de coöperaties die lid zijn van onze vereniging en waar u zich eventueel bij kunt aansluiten.

Bent u geïnteresseerd in ondersteuning door BVKZ of aansluiting bij een coöperatie, neem dan contact op met BVKZ via 0162-696060. Meer informatie vindt u op ons kennisplein.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.