Extra kans voor aanvragen bijdrage meerkosten corona

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 10 juni 2021

Zorgaanbieders die door de corona-crisis extra kosten hebben gemaakt, maar nog geen financiële tegemoetkoming hebben aangevraagd, kunnen dit alsnog doen. Zorgverzekeraars heropenen nog éénmaal het aanvraagloket bij VECOZO op 15 juni. Zorgaanbieders hebben dan tot uiterlijk 29 juni de tijd om de meerkostenbijdrage aan te vragen.

Bij meerkosten gaat het om kosten voor mondkapjes, beschermschorten en voorbereidingen op de anderhalvemetersamenleving. Het loket om de bijdrage aan te vragen was eerder van 13 april tot en met 11 mei open. Zorgverzekeraars hebben signalen gekregen van zorgaanbieders die, ondanks herhaalde oproepen, toch de deadline hebben gemist.

Zorgverzekeraars hebben daarop besloten om zorgaanbieders nog eenmaal de kans te geven een bijdrage aan te vragen. Ze roepen zorgaanbieders die hiervan gebruik willen maken op zo spoedig mogelijk de aanvraag in te dienen en niet tot de laatste dagen te wachten. Na 29 juni sluit het loket definitief.

Alleen de zorgaanbieders die ook in aanmerking kwamen voor de zogeheten generieke continuïteitsbijdrageregeling (CB-regeling) krijgen de mogelijkheid om deze tegemoetkoming aan te vragen. Het is geen voorwaarde dat zij eerder gebruik hebben gemaakt van de CB-regeling.

Bron: ZN

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.