Hoe declareert de budgethouder niet-geleverde PGB zorg?

Geplaatst op: 13 mei 2020

Budgethouders die zorg declareren die niet geleverd is vanwege corona, kunnen deze zorguren bijhouden in twee speciale formulieren.

Formulier Registratie declaraties niet-geleverde zorg vanwege corona(maatregelen) Wlz, Wmo 2015 en de Jeugdwet 

Registratieformulier declaratie niet-geleverde zorg Zvw-pgb in verband met corona

Het gaat om gedeclareerde, niet-geleverde zorg van 1 maart tot 1 juni 2020. In het geval van verlenging van de maatregel, worden budgethouders en zorgaanbieders geïnformeerd via de bekende kanalen. Budgethouders registeren de gedeclareerde, niet-geleverde zorg per zorgverlener.
Verleent de zorgverlener zorg vanuit de Zvw én Wmo en/of Jeugdwet? Splits dan de declaratie en gebruik dan 2 formulieren per zorgverlener.

Het is belangrijk dat budgethouders de niet-geleverde zorg voor zichzelf goed bijhouden. Zorgkantoren, zorgverzekeraars en gemeenten gaan deze informatie bij budgethouders opvragen. Hoe en wanneer dit gaat gebeuren, wordt nu uitgewerkt. Maar hoe beter de registratie nu, hoe makkelijker het straks is de totaaluren te verantwoorden.

Zie ook ons nieuwsbericht van 29 april jl.: “Formulieren beschikbaar om gedeclareerde, niet-geleverde PGB zorg te registreren

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.