Kennisbijeenkomst Rechtsvormen en Governance in de Zorg op 14 mei 2019

Geplaatst op: 19 april 2019

Op dinsdag 14 mei 2019 wordt een Kennisbijeenkomst Rechtsvormen en Governance in de Zorg gehouden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Bij de rechtsvorm van de zorgaanbieder heb je het over de personenvennootschap, zoals de VOF, de maatschap en de eenmanszaak of een rechtspersoon, zoals de stichting, de BV of de coöperatie. De juiste rechtsvorm is een heel belangrijke keuze van de zorgaanbieder. Er is veel onkunde bij notarissen en boekhouders op dit terrein over de juiste rechtsvorm in de zorg en de opstelling van statuten. 

Heb je een rechtsvorm gekozen dan is het zaak om je aan je statuten of aktes te houden, maar wat staat daar eigenlijk allemaal in? Ook hieraan wordt aandacht besteed evenals het verschil in aansprakelijkheid. Wat zijn de voor- en nadelen van iedere rechtsvorm? Wat past het best bij jouw zorgorganisatie? Kortom: zeer geschikt voor een ieder die vragen heeft of zijn rechtsvorm nog wel geschikt is bijvoorbeeld bij het doen van een aanbesteding.

Daarnaast staan we stil bij governance in de zorgsector. Hoe ga je om met de Governancecode Zorg, wat zijn verplichtingen die de wet en de financiers stellen en hoe vraag je een Toelating voor het leveren van zorg aan? Allemaal vragen die in deze bijeenkomst aan de orde komen. 

De bijeenkomst wordt verzorgd door Mr. Wim Wickering van Zorg Zaken Groep. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Locatie:
Eenhoorn Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 2
3818 LH Amersfoort
 

Eenhoorn bevindt zich tegenover Station Amersfoort CS.
Parkeren kan achter Eenhoorn of anders dichtbij Eenhoorn
Voor meer informatie: https://www.eenhoornamersfoort.nl/contact/parkeren-bereikbaarheid/
 

Tijdsplanning:
14.30 – 15.00 uur Inloop
15.00 – 18.00 uur Kennisbijeenkomst Rechtsvormen en Governance in de Zorg
18.00 uur Broodjes en napraten
 

U kunt zich nog aanmelden via info@bvkz.nl o.v.v. Kennisbijeenkomst Rechtsvormen en Governance in de Zorg, waarbij wij u verzoeken aan te geven of u gebruik wenst te maken van de broodmaaltijd na afloop en zo ja, of er rekening gehouden dient te worden met dieetwensen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.