Kleine Woonzorginstellingen in financiële nood

Geplaatst op: 5 mei 2020

Interview van Radio 1 met directeur BVKZ over de financiële problemen bij kleine woonzorginstellingen.

Kleinschalige woonzorginstellingen zeggen dat ze in financiële problemen komen. “Aan de ene kant hebben we extra kosten: voor de schoonmaak en voor personeel omdat ons eigen personeel ziek is. Aan de andere kant vallen heel veel inkomsten weg, doordat bijvoorbeeld familieleden besluiten om oma of moeder tijdelijk naar huis te halen, of doordat bewoners komen te overlijden”, zegt directeur Mark van Barschot van de branchevereniging Kleinschalige Zorg.

Ook missen ze inkomsten, doordat nieuwe bewoners wegblijven uit angst voor corona, zei Van Barschot in het NOS Radio 1 Journaal. “Verpleegzorginstellingen staan op dit moment bij het volk toch een beetje bekend als gevaarlijk plekken om te zijn.” Ongeveer 50 van de 300 kleinschalige woonzorginstellingen heeft hierdoor financiële problemen.

Volgens de branchevereniging heeft de overheid steun toegezegd, maar wordt er al zes weken overlegd over de technische uitwerking. “We zouden een muur om de kwetsbare mensen bouwen. Dit zijn nou net de organisaties die die muur aan het bouwen zijn, vaak ook nog met gevaar voor eigen leven.”

Van Barschot roept minister De Jonge van Volksgezondheid op om de impasse te doorbreken. “Het gaat niet over heel grote bedragen. Er zijn beloftes gedaan. Het is tijd om die beloftes in te lossen.”

Zie voor het hele bericht: Artikel: acute geldproblemen bij kleine woonzorginstellingen door corona

Luister het interview terug:

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.