PGB Nieuws – landelijke invoering PGB 2.0

Geplaatst op: 19 juni 2020

Minister de Jonge heeft in het Notaoverleg in de tweede kamer maandag jl. aangekondigd dat de landelijke invoering van PGB 2.0 niet meer deze kabinetsperiode zal plaatsvinden. In het najaar zal duidelijk worden wat de volgende stappen zijn aldus de minister.

De Jonge zegt eerst te willen inventariseren wat er aan aanpassingen echt noodzakelijk is, alvorens de volgende stap te nemen in het proces. In het najaar zal er ook meer duidelijkheid komen over de volgende tranche die gaat aansluiten.

Op dit moment maken volgens de minister zo’n 6000 budgethouders en 10.000 zorgverleners gebruik van PGB 2.0 en zijn de gebruikers inclusief de zorgaanbieders zeer tevreden over het systeem. Budgethouders, vertegenwoordigers en zorgaanbieders die hebben deel genomen aan een gebruikersonderzoek waarderen het portaal met een 7,8.

Het gebruikersonderzoek heeft ook bruikbare input geleverd die vertaald gaat bijdragen aan een nog beter werkend en bruikbaar systeem voor budgethouders, vertegenwoordigers en zorgaanbieders.

PGB 2.0

BVKZ is betrokken bij de ontwikkeling van PGB 2.0 en het portaal en is blij met de terugkoppeling over ‘wat-kan-beter’ uit het onderzoek. Het aanpakken van technische problemen en gewenste functionaliteiten nu zal de toekomstige invoering alleen maar ten goede komen en opschaling eenvoudiger maken.

In de corona periode is er verder gewerkt aan de nieuwe huisstijl en de website. De pilot van PGB 2.0 ging van start met de url entree.pgb. In 2019 is een start gemaakt met de ontwikkeling van de nieuwe site en deze is vorige maand in gebruik genomen. Via www.mijnpgb.nl kunt u inloggen in het portaal (zodra uw budgethouders is aangesloten) en vindt u relevante informatie over het PGB.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.