PGB Nieuws: nieuwe maximum tarieven Wlz

Geplaatst op: 30 juni 2020

Met ingang van 1 juli 2020 gelden er nieuwe maximum tarieven voor de (PGB) Wlz. Deze tarieven worden landelijk bepaald. De nieuwe maximum tarieven PGB zijn als volgt:

Informele zorgverleners: maximaal €20,73 per uur
Formele zorgverleners: maximaal €65,29 per uur of €60,11 per dagdeel

Uw budgethouder bepaalt in overleg met u het tarief. Als uw budgethouder meer wil betalen dan de maximum tarieven dan kan dit. De budgethouder legt zelf het verschil bij.

Er zijn een aantal uitzonderingen op het PGB tarief voor de informele zorgverlener;

  • Als deze een onderneming is en staat ingeschreven bij de KvK, de werkzaamheden geheel of gedeeltelijk bestaan uit het verlenen van zorg die met een pgb mogen worden bekostigd én waarvan de werknemer(s) die de daadwerkelijk zorg verleent of de eigenaar van de onderneming, geen familielid (bloed- of aanverwanten) in de eerste of tweede graad of partner is;
  • Als deze een ZZPer is die ingeschreven staat bij de KvK, de werkzaamheden geheel of gedeeltelijk bestaan uit het verlenen van zorg die met een pgb mogen worden bekostigd én de zorgverlener geen familielid (bloed- of aanverwant) in de eerste of tweede graad of partner is;
  • Als deze een persoon is die ingeschreven staat in het BIG register en waarvan de werkzaamheden vanuit het BIG-register geheel of gedeeltelijk bestaan uit het verlenen van zorg die met een pgb mogen worden bekostigd én de zorgverlener geen familielid (bloed-of aanverwant) in de eerste of tweede graad of partner is.

Let op: per mogelijkheid dient aan alle voorwaarden voldaan te worden. Er wordt dan gesproken van het formele tarief omdat er een zekere mate van professionaliteit en daarmee van een professionele zorgverlener sprake is.

Bij een professionele zorgverlener mag meer dan €20,73 per uur betaald worden maar niet meer dan bruto €65,29 per uur.

Voor begeleiding groep of dagbesteding mag niet meer dan €60,11 worden betaald.

Meer informatie:

PGBPGB

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.