PGB portaal en factureren/declareren

Geplaatst op: 19 december 2019

Let op: deze instructie is van toepassing voor zorgverleners van wie de cliënt in het PGB portaal werkt.

 

Met het PGB Portaal veranderen een aantal zaken rondom declareren van geleverde zorg.

BVKZ heeft de veranderingen op een rijtje gezet. Zo weet u als zorgverlener waar facturen aan moeten voldoen, de budgethouder kan declareren en u vervolgens probleemloos wordt uitbetaald. De veranderingen zijn ook van toepassing als de budgethouder declaraties op papier indient.   Veranderingen in declareren/factureren;

  1. Op één declaratie staan alle gewerkte dagen van één kalendermaand. Een declaratie waarop dagen van meerdere maanden staan, kan niet worden uitbetaald. Pas uw factuur hierop aan. Zie bijgevoegd voorbeeld.
  2. Per maand kunt u voor iedere budgethouder één factuur indienen. Stuur uw factuur daarom pas op na de laatst gewerkte dag van de maand.
  3. Vermeld per dag hoeveel tijd aan welke zorg (werkzaamheid) is besteed. Let op: een declaratie kan niet worden uitbetaald als alleen het totaal aantal gewerkte uren is vermeld. Ook de factuur moet volledig zijn met vermelding van én de werkzaamheden én de tijdsduur.
  4. Vermeldde u op de factuur het klantnummer? Dit nummer is vervangen voor een relatienummer van het PGB Portaal. Vraag het relatienummer op bij de budgethouder. Dit is een nummer welke begint met A….. Let op: met het relatienummer kunt u in de toekomst ook zorgovereenkomsten of zorgbeschrijvingen opstellen/wijzigen.

 

Omdat de manier van declareren voor de budgethouder wijzigt betekent dit niet automatisch dat u als zorgverlener de facturen moet aanpassen echter om fouten te voorkomen bij het declareren door de budgethouder of diens vertegenwoordiger raden wij u aan om ook de facturen aan te passen.

Op de bijgevoegde voorbeeldfactuur zijn de veranderingen toegelicht. De veranderingen gelden ook voor urenbriefjes. Wij raden aan om via het PGB Portaal facturen in te dienen, dan heeft u de minste kans op het maken van fouten. Kijk voor meer informatie op https://www.mijnpgb.nl/zorgverleners/voorwaarden-factuur

 

Bovenstaande wijzigingen gelden NIET als u een vast maandbedrag en/of een vaste (of geen) reiskostenvergoeding heeft.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.