Zijn er richtlijnen ten aanzien van vervoer van personen met (klachten passend bij) het coronavirus?

Geplaatst op: 20 mei 2020

De richtlijn voor personen waarbij het coronavirus is vastgesteld is beschikbaar. Vervoer van deze personen is soms nodig omdat zij voor behandeling naar een ziekenhuis of behandelcentrum moeten. 

Soms heeft een persoon wel klachten maar is er geen besmetting vastgesteld door middel van een test. De bovenstaande richtlijnen hoeven dan niet gevolgd te worden maar de persoon met deze klachten dient wel een mondmasker te gebruiken. Als de passagier een mondneusmasker draagt, hoeft de chauffeur geen mondneusmasker te dragen. Een chauffeur kan een taxichauffeur zijn maar ook een kennis of familielid.

Het heeft sterk de voorkeur om een groter voertuig (busje) te gebruiken. Dan kan de afstand tussen passagier en chauffeur ten minste 1,5 meter zijn. Als het vervoer plaatsvindt in een personenauto (taxi), dan moet er een scherm geplaatst worden dat de chauffeur afschermt.

Het Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) heeft een stroomschema maatregelen zorgvervoer en taxivervoer op hoofdlijnen ontwikkeld. 

LET OP: Op dit moment hebben de versoepelingen geen effect op de inhoud van de protocollen, die blijven ongewijzigd gelden. Ook nadat een persoon gevaccineerd is tegen Covid-19 blijven de protocollen gelden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.