Uitwerking continuïteitsbijdrage regeling van zorgverzekeraars gereed

Geplaatst op: 5 mei 2020

Zorgaanbieders die zorg leveren die vergoed wordt vanuit de basisverzekering of een aanvullende verzekering kunnen per 15 mei een maandelijkse continuïteitsbijdrage aanvragen bij de zorgverzekeraars vanwege de COVID-19 omstandigheden.

Met deze regeling wordt financiële continuïteit tijdens de coronacrisis geboden en wordt ervoor gezorgd dat de zorginfrastructuur ook na de crisis beschikbaar blijft.

Zorgaanbieders ontvangen de continuïteitsbijdrage voor het deel van de omzet dat daalt door de coronacrisis. De bijdrage is gebaseerd op de normale omzet die zorgverzekeraars zouden vergoeden uit de basisverzekering en aanvullende verzekeringen en ligt voor de meeste zorgaanbieders tussen de 75% en 87%. Voor de wijkverpleging is dit 87%. Zorgaanbieders die na de crisis weer hun normale (volledige) omzet hebben, krijgen deze volledig vergoed conform de afspraken die ze daarover hebben gemaakt met de zorgverzekeraars. Zorgaanbieders die niet in staat zijn gemiste omzet in te halen, hebben over het hele jaar door de regeling toch een bijna volledige omzet.

Zorgverzekeraars verwachten wel dat zorgverleners waar mogelijk inhaalzorg gaan leveren. Alleen zo is er voldoende capaciteit om de wachtlijsten niet onnodig te laten oplopen. Op het moment dat zorgaanbieders de niet-verleende zorg gaan inhalen bovenop de reguliere zorg, geldt daarvoor een aangepaste vergoeding. Voor de wijkverpleging is dit 44%.

Zie voor de uitwerking van de regeling: Continuïteitsbijdrage-regeling ZN

Voor meer informatie: https://www.zn.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?newsitemid=4880760832

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.