URGENT voor (Wlz) zorgverleners in de regio Flevoland

Geplaatst op: 18 juni 2019

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe digitale omgeving waarin u uw PGB-zaken kunt regelen:

Het PGB portaal.

Zilveren Kruis Zorgkantoor Flevoland gaat komende maand van start met het PGB portaal en u kunt vanaf die tijd met het systeem gaan werken als u zorgverlener bent van een budgethouder in de regio Flevoland. Heeft u ook budgethouders in een andere regio? Dan blijft u samen met hen nog op de oude manier werken.

De invoer van het nieuwe systeem brengt veranderingen mee die u in de gaten moet houden. Zo kan het zijn dat u later dan gewend betaald wordt in de maand juli. In verband met de overgang van het bestaande systeem naar het nieuwe PGB portaal, wordt zorgvuldig gecheckt of alle gegevens goed zijn overgedragen en of alle systemen goed functioneren. Tijdens die periode, de zogenaamde “freeze” worden wijzigingen en opdrachten in het systeem veiligheidshalve niet verwerkt. Deze “freeze” duurt naar verwachting tot 17 juli.

Voor betalingen betekent dit dat declaraties die de SVB tot 21 juni 2019 ontvangt, voor 1 juli worden verwerkt. Ontvangt de SVB declaraties na 21 juni 2019, dan worden deze vanaf 17 juli 2019 zo snel mogelijk verwerkt. In ieder geval binnen 10 werkdagen volgens het zorgkantoor. Vaste maandlonen worden op het gebruikelijke moment uitbetaald.

Vanwege de overgang naar het PGB portaal kan het éénmalig voorkomen dat betalingen niet volledig zijn.

Als professioneel zorgverlener kunt u alleen gebruik kunt maken van het systeem als u beschikt over een AGB code en een VECOZO certificaat. Deze zijn eenvoudig aan te vragen via het Stappenplan. Echter, het aanvragen kost tijd (ongeveer 5 werkdagen voor elk).

BVKZ raadt u aan om, als u nog niet beschikt over een AGB-code of VECOZO- certificaat, dit zo snel mogelijk te regelen.

Verdere informatie ontvangt u via het zorgkantoor.

Voor vragen kunt u ook bellen met 038 456 78 88 of via de website van het zorgkantoor.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.