Werkinstructie boosterprik zorgmedewerkers

pgb-zorgverleners, kleinschalige woonvormen, Zorgaanbieders, corona, Wijkverpleging, Wmo, Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg, GGZ

Geplaatst op: 30 november 2021

Werkinstructie boosterprik zorgmedewerkers

boosterprik-werkinstructie-zorgmedewerkersZoals in ons vorige bericht aangegeven delen we met u de werkinstructie voor de boostervaccinatie voor zorgmedewerkers. In de werkinstructie staat het selectie- en uitnodigingsproces omschreven.

RIVM: Boostervaccinatie zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers staan omschreven als: zorgmedewerkers, uitzendkrachten, ZZP’ers, stagiaires, leerlingen en vaste vrijwilligers in de zorg en maatschappelijke ondersteuning met patiënt- of cliëntencontact. Zij zijn 18 jaar of ouder. Op dit moment is er nog geen advies omtrent boostervaccinatie voor zorgmedewerkers onder de 18 jaar.

Werkwijze op hoofdlijnen

  • Zorgmedewerkers worden gefaseerd uitgenodigd voor een boostervaccinatie bij de GGD.
  • Er moet minimaal 6 maanden tussen de laatste vaccinatie of doorgemaakte covid-infectie en de boostervaccinatie zitten.
  • Werkgevers nodigen zorgmedewerkers uit via een digitale of schriftelijke uitnodigingsbrief (deze ontvangt u uiterlijk 10 december via BVKZ) met een unieke persoonlijke code.
  • Met deze unieke code kunnen zorgmedewerkers zichzelf aanmelden bij een online portaal (www.wachtrijbooster.nl) wat dient als wachtlijst. Zodra er plek is bij de GGD worden zorgmedewerkers via sms-/e-mail geïnformeerd om te bellen naar het landelijke afsprakennummer of online een afspraak te maken.
  • Op locatie worden zorgmedewerkers gevraagd naar de gepersonaliseerde uitnodigingsbrief, zodat vastgesteld kan worden dat iemand de boosterprik ontvangt als zorgmedewerker.

Planning en hoofdlijnen (onder voorbehoud)

  • 30 november – delen van communicatie/werkinstructie met brancheorganisaties. Deze informatie is dan ook te vinden op Boostervaccinatie voor zorgmedewerkers | RIVM
  • Week 48 – verzoek aan werkgevers om het e-mailadres door te geven aan het RIVM (inmiddels is bekend hoe u zich kunt aanmelden, lees hiervoor onze corona update). U krijgt dan via het opgegeven emailadres een weblink. Met deze link kunt u het aantal unieke codes doorgeven op basis van het aantal zorgmedewerkers binnen uw organisatie die in aanmerking komen voor de boostervaccinatie. We adviseren u 10% meer aan unieke codes door te geven, zodat u niet tekort komt.
  • U ontvang een e-mail met de unieke codes
  • Uiterlijk 10 december ontvangt u via BVKZ de standaard uitnodigingsbrief. U hoeft zelf geen actie te ondernemen. Let op: de uitnodigingsbrief is een andere dan de uitnodigingsbrief voor de eerdere vaccinatie – deze kunt u dus niet gebruiken!
  • U verwerkt de uniek code, het logo van uw organisatie en personaliseert de uitnodigingsbrief. Zie ook de werkinstructie voor meer informatie hoe u dit snel kunt doen.
  • Vanaf het moment dat zorgmedewerkers de uitnodiging ontvangen kunnen ze zich aanmelden bij de wachtlijst voor het maken van een afspraak bij de GGD. Tweede helft van december start het vaccineren

Vaccin

Zorgmedewerkers worden gevaccineerd met een mRNA-vaccin: Moderna of BioNTech/Pfizer. Er is geen keuzemogelijkheid. Het maakt niet uit welk vaccin er eerder is ontvangen. Uit onderzoek is tot nu toe gebleken dat er geen verschil in effectiviteit en bijwerkingen is bij het combineren van vaccins. Daarom is door de Gezondheidsraad geadviseerd dat voor de booster de vaccins gecombineerd kunnen worden.

Informatie

Werkinstructie boostervaccinatie zorgmedewerkers

Boostervaccinatie voor de zorg

Boostervaccinatie tegen het coronavirus

RIVM: Boostervaccinatie covid-19

Landelijke informatie van Rijksoverheid

Infograpic boostervaccinatie

Gezondheidsverklaring zorgmedewerkers

Vaccin in het kort

Toestemmingsverklaring gegevens delen

RIVM Q&A’s

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.