WMO en JW op basis van PGB: SVB gaat portaal bouwen

Geplaatst op: 7 december 2016
“Niet Zorgverzekeraars Nederland maar de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gevraagd om een portaal te maken voor het pgb voor de Wmo en de Jeugdzorg. Dat meldt de VNG op haar website.
 
De NOS citeerde afgelopen oktober nog bronnen in Den Haag die stellen dat staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) akkoord is met een leidende rol van ZN bij het opzetten van een nieuw webportaal voor de uitkering van het pgb. De VNG vraagt deze week de SVB echter om het budgethoudersportaal te bouwen. Dit omdat ketenpartijen geen overeenstemming wisten te bereiken over de realisatie van het budgethoudersportaal. (Bron: Zorgvisie.nl)”.
 
De BVKZ volgt deze ontwikkeling op de voet. VNG wil voortbouwen op de ICT die nu al aanwezig is voor de betalingen. Wilt u met ons delen wat uw ervaringen op dit moment zijn met de betalingen, accorderingen vanuit gemeenten voor overeenkomsten, tarieven en opstarten van de zorg? Houd ons op de hoogte door een mail te sturen naar info@bvkz.nl

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.