zorgcentrum-de-nes


Zuid-Holland
Ridderkerk
19 - 65 jaar
Begeleiding thuisBegeleiding groepWonenDagbestedingWerken
Pruimendijk 130 , 2989 AK , Ridderkerk
0180-820226

Zorgcentrum De Nes te Ridderkerk biedt Beschermd Wonen aan mensen met psychische problemen. Wij zijn een particuliere organisatie die werkt volgens de WMO-PGB methode. De gemeente Rotterdam is de centrum gemeente die het PGB afgeeft.
Gelegen aan de Pruimendijk is De Nes een kop-hals-romp boerderij voor 23 bewoners die allen een eigen kamer met douchegelegenheid hebben. We hebben een vast team van medewerkers en er is 7 dagen per week 24 uur per dag begeleiding.
Er is ook een vaste wakende wacht die binnen 5 minuten aanwezig is.
Meer informatie vindt u op https://www.zorgcentrumdenes.nl

Vanuit de WMO-PGB aanpak is De Nes minder geschikt voor mensen die intensieve begeleiding of zorg nodig hebben. Volgens de WMO-PGB aanpak ‘zorgen wij er voor dat’ iedere bewoner elke dag zijn uiterste best doet om te werken aan zelfredzaamheid en participatie.

(maar los daarvan zijn wij wel een hele leuke ploeg mensen om mee samen te wonen, hoor!)
Omdat wij een particuliere organisatie zijn, hebben wij ook een streng voordeurbeleid. Drugs worden bijvoorbeeld niet getolereerd en is een reden voor een time-out. Daarnaast kijken we ook heel goed of iemand binnen de groep past. Door een goed evenwicht te hebben in de zwaarte van het psychische probleem dat onze bewoners hebben, lukt het ons al heel veel jaren om 23 mensen (en begeleiders) onder één dak vreedzaam te laten samenwonen.
Heb je zelf interesse of ken je iemand voor wie onze BW gemeenschap interessant zou kunnen zijn? Bel ons dan, misschien heb je geluk en is er juist een kamer vrij gekomen.